Ajankohtaista

Harjun Laulu etsii uutta taiteellista johtajaa

Harjun Laulua toimii Jyväskylässä ja sitä on johtanut viimeiset kaksi vuotta KM, kuoronjohtaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen. Kirsi siirtyy sykskyllä uusiin tehtäviin pääkaupunkiseudulle.

Kuoro hakee nyt uutta taiteellista johtajaa. Toivomme, että uusi johtaja voisi aloittaa työnsä heti laulukauden alkaessa syksyllä, mutta viimeistään vuoden 2024 alussa. Odotamme taiteelliselta johtajalta sopivaa koulutusta ja kokemusta kuoronjohtajan tehtävistä, näkemystä kehittää kuoron ilmaisua, ja taitoa toimia vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä.

Hakuaika päättyy 31.7.2023. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV palkkatoiveineen sähköpostilla osoitteeseen hallitus@harjunlaulu.fi.

Lisätietoja:

Kirsi Suokas (040 7290443)
Leena Kuorelahti (0400 652549)
_________________________________________________________________

Kukanpäivän tanssiaiset Keljon Tapiolassa. Musiikkina Harjun Laulun esittämiä iskelmiä ja laulelmia Trio Kinswon säestyksellä. Puhvetti ja arpajaiset. Kuoroa johtaa Kirsi Kaunismäki- Suhonen. Liput 20 €.

15.4.2023 klo 16.00 Choirs for Ecocide Law -konsertti Jyväskylän yliopiston juhlasalissa . Liput 20€/10€ tästä.

Luonnon tuhoutuminen on oman aikamme suuri kysymys, ja se koskee meitä kaikkia. Tarkoituksellista ja laaja-alaista luonnontuhontaa ei toistaiseksi lueta rikokseksi kansainvälisessä rikosoikeudessa. Valtiot, kansalaisjärjestöt ja yksittäiset kansalaiset ovat ryhtyneet vaatimaan luonnontuhontalain säätämistä ja luonnontuhonnan kansainvälistä kriminalisointia. Luonnontuhontalain tarkoituksena on rinnastaa luonnontuhonta osaksi Kansainvälisen rikosoikeuden perussääntöä kuten joukkotuhonta, rikokset ihmisyyttä vastaan ja sotarikokset. Luonnontuhonnan kansainvälisen rikoslain katsotaan olevan tehokas väline pysäyttää katoavan luonnon ongelmaa, kun vastuunkannon tuhonnasta voivat joutua kantamaan päättävässä asemassa olevat ihmiset henkilökohtaisesti rikostuomioistuimen edessä.

Euroopan parlamentti asettui 29.3.2023 yksimielisesti tukemaan luonnontuhonnan kriminalisointia EU:n oikeudessa. Se vahvistaa myös pyrkimystä saattaa luonnontuhonta rikoksena Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) Rooman peruskirjaan.

Taide voi herättää ihmiset tajuamaan aikamme suurinta haastetta katoavasta luonnosta. Kuoromusiikin avulla voidaan tavoittaa suuria ihmismääriä ja tavoitteena on, että luonnontuhonnan kriminalisointi nähtäisiin yhtenä keinona puuttua tilanteeseen.

Choirs for Ecocide Law -konsertti Jyväskylässä on kansainvälisen työryhmän tuottaman kuorokonseptin maailmanensi-ilta. Konsertissa esiintyvät Harjun Laulu, Happy Voices -kuorot, Lauluyhtye Aves sekä Houseband Trio Ohoi. Kuvataiteilijat Asta Huutonen, Samuel Käyhkö ja Mika Pekkanen maalaavat konsertin livenä. Taideteokset huutokaupataan illan päättyessä. Konsertin tuotot lahjoitetaan Stop Ecocide International -järjestölle💛.

Heti konsertin jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, johon osallistuvat europarlamentaarikko ja ministeri Mauri Pekkarinen, sisäministeri Krista Mikkonen,  suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä ja Sibelius-Akatemian Global Music -osaston lehtori Merzi Rajala sekä Allianssin luontodelegaatti Alli Pylkkö. Keskustelussa pohditaan yksittäisen maan päättäjien tai EU:n tason päättäjien roolia kansainvälisen lainsäädännön muokkaamisessa. Keskustelussa puhutaan myös tavallisten ihmisten ja eritoten nuorten ympäristöhuolista ja miten lainsäädäntö voi olla yhteydessä kansalaisten ajatuksiin. Mikä on taiteen rooli ekokriisin ratkaisujen hakemisessa? Paneelia johtaa Jyväskylän yliopiston luonnonsuojelubiologi dosentti Panu Halme.

Tervetuloa uniikkiin konserttiin, kantaaottavaan paneelikeskusteluun ja livekuvataidehuutokauppaan!

Liput 20€/10€.


Lähimenneisyydessä tapahtunutta

25.1.2023 Kuokkalan virtapiiri, Laulusta voimaa klo 11.00
os. Kuokkalan nuorisotila, Liitukuja 4 (L-rakennus, kirjastoa vastapäätä)
Kuoro laulaa ja laulattaa. Ovet aukeavat klo 10.00.

24.1.2023 Palokan virtapiiri, Laulusta voimaa klo 11.00
os. Palokan Veteraanitalo, Haukkamäentie 2
Kuoro laulaa ja laulattaa. Ovet aukeavat klo 10.00.

19.12.2022 Soiva joulutervehdys Jyväskylässä Jokihovissa, Jokikartanossa ja Keltinmäen kuntouttavan  päivätoiminnan tapahtumissa.

18.12.2022 Rantuen adevnttikalenteritapahtuma

16.12.2022 Jouluenkeli -joulukonsertti klo 18.00 Gradian juhlasalissa yhdessä Happy Voices -kuorojen kanssa-

12.12.2022 Soiva joulutervehdys Vaajakoskella Sampoharjussa, Harjuhovissa, ja Vaajakosken kuntouttavan  päivätoiminnan tapahtumissa.

27.11.2022 Adventtiseurat Jyväskylän kristillisellä opistolla.

6.10.2022 Jyväskylän XI kuoroviikko

Harjun Laulu osallistui kuoroviikon konserttisarjaan torstaina 6.10.2022 klo 19.00 yliopiston vanhassa juhlasalissa.

21.9.2022 Jyväskylän kristillinen opisto

Kuoro esiintyi Krisillisen opiston Hannala-rakennuksen avajaisissa ja opiston 80-vuotisjuhlassa 21.9.2022.

28.8.2022, Esiintyminen Korpilahdella

Harjun Laulu esiintyy Martti Korpilahti-päivillä Korpilahdella 28.8.2022.


18.8. – 1.9.2022, Kuorokoulu entisille 30-60 -vuotiaille nuorille

Etsintäkuulutus erityisesti entisille 30-60 -vuotiaille nuorille, jotka rakastavat laulamista, mutta tohtivat venytellä äänijänteitään vain yksin ollessaan suihkussa tai autoa ajaessaan: 

TULE KUOROKOULUUN! 

Kuorokoulussa opettelemme käyttämään omaa ääntämme ja kuulostelemme, miltä se kuulostaa muiden äänten seassa sekä teemme riemukkaita rytmiharjoituksia. Laulamme, leikimme, liikumme, luomme ja loistamme – pidämme hauskaa. Olitpa lauluhommissa kokematon tai konkari, tule rohkeasti  mukaan yhteisölliseen ilonpitoon!

Kuorokoulu kokoontuu kolmena torstaina alkaen 18.8. klo 18-19.15 Kuokkalassa Kristillisellä opistolla. Kuorokoulun järjestää Harjun Laulu ja yhteisestä sykkeestä ja soinnista pitää huolen HL:n taiteellinen johtaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen. 

Syyskausi alkaa 18.8.2022 klo 18.00 Jyväskylän kristillisellä opistolla, osoite Sulkulantie 28, 40520 Jyväskylä.